kontrolka ciśnienia powietrza w oponach Octavia II
Zamieszczone przez GRUBEER
_tm_, miszczu jestes
E tam, po prostu jak wpadnę w jakieś hobby to poświęcam mu sporo czasu. Niestety większość fajnych hobby jest kosztowna, więc czas się opamiętać i przestać wydawać na głupoty kasę .
kontrolka ciśnienia powietrza w oponach Octavia II
Witam,
mam pytanie odnośnie kontrolki ciśnienia powietrza w oponach - czy sygnalizuje wyłączanie nieprawidłowe ciśnienie?
Od jakiegoś czasu świeci nieustannie. Dopompowywanie opon nie pomaga.
myślę, że nie. jakoś żadnego sygnału i różnicy nie odczuło to urządzenie po zmianie felg. zmieniając z 17 alusów na 16 stalowe (lato/zima), nie spotkałem się z jakąkolwiek reakcją. nawet po dopompowaniu 0,3 bara w zimę. chyba, że wymienisz jedno koło na osi.
dziękuję za szybkie odpowiedzi.
Winna jest oczywiście moja ignorancja.
Samochód ten posiadam od niedawna. Kupiłem używany, bez instrukcji (chyba zdecyduję się na ten wydatek ).
Wystarczyło przytrzymać guzik przyciśnięty.
Nie wiem przy ilu to dziala, wiem ze taka roznica na pewno uruchamia blad. Tak samo mozesz napompowac 3 kola, a z jednego upuscic powietrze i tez bedzie ryczec, bo zmienia sie predkosc obrotowa tego kola.
Nie wiem przy ilu to dziala, wiem ze taka roznica na pewno uruchamia blad. Tak samo mozesz napompowac 3 kola, a z jednego upuscic powietrze i tez bedzie ryczec, bo zmienia sie predkosc obrotowa tego kola.
spasiba
Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
A jak długo trzeba przytrzymać ten przycisk bo w moim aucie też się pali ta kontrolka a dodam że trzymałem ten przycisk nawet przez 20 sek. Próbowałem też odłączyć akumulator no i też nic cały czas się świeci.
marcin10, no to coś masz nie tak. U mnie zapaliła się jak zmieniłem opony, zjechałem na pobocze, sprawdziłem, i wcisnąłem przycisk na 3 sek i zgasła. Do dzisiaj spokój.
A i było to jak zmieniałem z letnich na zimowe, jak założyłem letnie to nic nie pokazało.
Zakładając letnie przydało by się zapisać ustawienia na nowo
no i ja mam dzisiaj ten sam problem, swieci nie chce zgasnąć.
Ciśnienia wszedzie jednakowe. VCD -> ABS byl monit ze zapalona kontrolka cisnienia. skasowany. Nic nie pomaga
[Select]
[03 - Brake Electronics]
[Basic Settings - 04]
Group 042
[Go!]
Activate the Basic Setting.
[ON/OFF/Next]
[Done, Go Back]
[Close Controller, Go Back - 06]
* The Tire Pressure Monitoring Lamp (K220) should blink.
* Now check the Tire Pressure and correct it if necessary.
* Press and Hold the Tire Pressure Monitoring Button (E492) AND the ASR/ESP Button (E256) for 2 Seconds.
* A short Tone should sound after pressing/holding these buttons for 2 Seconds and the blinking should change to a permanent lit Tire Pressure Monitoring Lamp (K220).
* The Reset is now done and as soon as you let the buttons go the Tire Pressure Monitoring Lamp (K220) should go OFF.
Komentarz